Gisle Harr  (1966)

Lokale helter

2021-2024
Malt og patinert bronse
OKK.01436

Om kunstverket

Utgangspunktet for Gisle Harrs kunstprosjekt i uterommet ved Slemdal skole er å løfte fram lokale helter som hadde vært elever ved skolen og har markert seg i samfunnet som pionerer i sitt fag. ...

Utgangspunktet for Gisle Harrs kunstprosjekt i uterommet ved Slemdal skole er å løfte fram lokale helter som hadde vært elever ved skolen og har markert seg i samfunnet som pionerer i sitt fag.

Uterommet tilknyttet Slemdal skole er smalt og skal dekke mange behov for lek og ferdsel. De fleste skulpturene er plassert slik at disse behovene er innfridd og ikke kommer i veien for barnas utfoldelse. De er plassert relativt lavt over bakkenivå slik at elevene kan kommuniserer med dem og berøre dem. Ved adgangen til uterommet titter gutten på sparkesykkelen og jenta litt nyskjerrig på deg når du kommer gående fra Stasjonsveien. På skolens fasade ut mot Stasjonsveien, veggmonterte i høyden, er skihopper Torleif Scheldrup iferd med å gjøre det han er best på, nemlig hoppe. Alpinist Stein Eriksen kjører fort på ski i høyden på nybygg nord som rommer gymsalen. Skolens grunnlegger, Nanna Scheel, troner i miniatyr utover uterommet, sittende på balustraden i andre etage. Dit har bare rektor adgang og den brukes kun ved spesielle anledninger, som ved taler 17. mai. I uterommet finner vi også skuespiller Per Aabel, flyveren Turi Widerøe og Gutten på metallsvinet. Operasanger Kirsten Flagstad strikker videre ved skolens inngangsparti fra Frognerseterveien og hilser besøkende velkommen.

Kunstprosjekt, Oslo kommunes kunstordning 2022, Slemdal skole
© Gisle Harr / BONO Fotografi: © Trond A. Isaksen Tekst: Hanne Lydia Opøien Figenschou