Sigve Knutson  (1991)

Leik

2021
Aluminium
Skulptur: 400 × 300 × 60 cm, 550 kg
OKK.01428

Om kunstverket

Sigve Knutsons monumentale skulptur Leik, utført til Prinsdal skole, er kunstnerens første offentlige arbeid. Skulpturens form har blitt til gjennom en prosess hvor kunstneren først har jobbet med t...

Sigve Knutsons monumentale skulptur Leik, utført til Prinsdal skole, er kunstnerens første offentlige arbeid. Skulpturens form har blitt til gjennom en prosess hvor kunstneren først har jobbet med tusjtegninger for så å bygge og bearbeide disse tegningenes form tredimensjonalt i sitt atelier; fra tegning til skulptur. I skolens vestibyle presenteres også innrammede papirverk fra denne prosessen som en del av prosjektet.

Den organiske linjen er et tilbakevendende tema i Knutsons arbeider, hvor formene gir assosiasjoner til naturens egen formgivning, eller arkitektur. Leik er plassert i skolegårdens naturområde – blant steiner og trær – i harmoni med verkets uttrykk.

Knutson jobber ofte med funksjon i kombinasjon med det skulpturelle. Det interesserer han når et kunstverk potensielt kan inneha en praktisk funksjon i hverdagen. Leik kan i tillegg til å være en skulptur tenkes å bli gjort nytte av som en slags overdimensjonert sittebenk.

Kunstprosjekt, Oslo kommunes kunstordning 2021



© Sigve Knutson / BONO Fotografi: © Trond A. Isaksen