Camilla Løw  (1976)

Tistler

2018
Pulverlakkert aluminium
OKK.01410

Om kunstverket

Holmen skole er omgitt av solrike grøntområder med variert vegetasjon som tilfører det nye skoleanlegget verdifulle uterom. Spredt utover disse områdene finner vi Camilla Løws Tistler. Verket består a...

Holmen skole er omgitt av solrike grøntområder med variert vegetasjon som tilfører det nye skoleanlegget verdifulle uterom. Spredt utover disse områdene finner vi Camilla Løws Tistler. Verket består av syv skulpturer i pulverlakkert aluminium og forestiller geometriske asfaltblomster, trær eller tistler. Noen er plassert i grupper, mens andre står alene. Skulpturenes rene uttrykk går i fin dialog med det eksisterende landskapet og arkitekturen rundt.

Skulpturene er lakkert i primærfargene rød, gul og blå, i tillegg til svart og hvit. De er bygget opp av gjenkjennelige grunnformer; rektangel, kvadrat, triangel, halvsirkel og sirkel. Hver av disse har kunstneren satt sammen av to plater som skaper et tredimensjonalt objekt. Svart og rød, blå og svart, og gul og hvit kontrasteres og forsterker de geometriske formenes skulpturelle utrykk. Denne sammensetningen fremstår som en ærlig og leken måte å skape form og farge i barnas hverdag.

Serien med de syv unike skulpturene har et felles uttrykk med en samlende identitet, selv om de er spredd rundt på skolens område. Skulpturene fungerer som møteplasser. De kan være statister i en lek, og de kan oppfordre til å lære om farge, geometri, rytme og bevegelse. Skulpturene stimulerer nysgjerrigheten til de lekende barna, de er imøtekommende lekne og tilbaketrukket undrende på en og samme tid. I skolens kunstplan var nettopp dette et ønske; å få et kunstverk som gjennom visuell opplevelse skulle stimulere barnas fantasi.

Camilla Løw arbeider hovedsakelig med skulpturer i dialog med rommet, arkitekturen, landskapet og konteksten de vises i. Formspråket er gjerne abstrakt og bærer med seg referanser til minimalistisk skulptur. I denne kunstretningen skapes kunstverket i møtet mellom verket, betrakteren og rommet, og det er betrakteren som i siste instans avgjør verkets funksjon og betydning. 

Kunstprosjekt, Oslo kommunes kunstordning 2018

© Camilla Løw / BONO Fotografi: © Jon Benjamin Tallerås Tekst: Marianne Hall