Sverre Gullesen  (1980) Anders Holen  (1986)

Galleri Bunt (Ullern Vgs)

2018
Sandblåst fiberarmert betong, bronse
Skulptur: 140 × 130 × 110 cm
OKK.01390

Om kunstverket

Kunstverket Galleri Bunt (Ullern vgs.) er en betongskulptur som inneholder små bronseverk utført av kunstnerne Daniel Peder Askeland, Sigrid Bendz, Anders Holen, Tora Dalseng og Stein Rønning. Galleri...

Kunstverket Galleri Bunt (Ullern vgs.) er en betongskulptur som inneholder små bronseverk utført av kunstnerne Daniel Peder Askeland, Sigrid Bendz, Anders Holen, Tora Dalseng og Stein Rønning. Galleri Bunt (Ullern vgs.) er et utendørsgalleri der betongskulpturen utgjør gallerikroppen.

Sverre Gullesens skulptur fremstår som en abstrahert pidestall, en form som er organisk og bisarr. Skulpturen er utført i teknikken tekstilforskalet betong. Her er selve forskalingsmaterialet mykt og fleksibelt. Dette muliggjør spontane formasjoner og overflater når støpeformen kommer i press av flytende betong. Skulpturens overflate er deretter sandblåst, slik at stein og pukk kommer til syne og tilføyer verket overflatestruktur og farge.

Galleri Bunt (Ullern vgs.) inngår i en serie av arbeider som tidligere har vært vist i offentlig rom; på Eidsvoll plass i forbindelse med Norsk Skulpturbiennale i 2017 og i forbindelse med kunstprosjektet Gimle park og skulptur i Kristiansand. Til utgaven på Ullen videregående skole har Gullesen invitert fem kunstnere til å levere småskala skulpturer til gallerikroppen. De små skulpturene gir tilgang til ulike typer historier gjennom sin flørt med kunsthistoriske referanser og personlige fortellinger.

Tora Dalsengs bidrag er en skulptur formet som en åpnet hermetikkboks. Daniel Peder Askeland har produsert et relieff av en støttebandasje brukt under et armbrudd. Sigrid Bendz har laget en bronseavstøping av et 10 000 år gammelt mammutbein. Stein Rønning har rekonstruert en 30 år gammel leireklump han opprinnelig formet i blinde. Anders Holens stilleben består av et fat med bananer, et stearinlys og øglen Pogona som skifter kjønn avhengig av temperatur. En hermetikkboks, et stykke bandasje, en leirklump, en knokkel og et symbolsk ladet stilleben gir et inntrykk av å ha landet noe tilfeldig på gallerikroppen, som søppel på havets bunn.

Kunstprosjekt, Oslo kommunes kunstordning 2018, Ullern videregående skole

© Sverre Gullesen / BONO © Daniel Peder Askeland / BONO © Sigrid Bendz / BONO © Anders Holen / BONO © Tora Dalseng / BONO © Stein Rønning / BONO Fotografi: © Ingvild Brekke Myklebust Fotografi: © Trond A. Isaksen Tekst: Else Haavik